ERZURUM / YAKUTİYE - Hava Meydan Komutanlığı 75.Yıl Ortaokulu

04423271905
Çiftlik Mahallesi Hava Meydan Komutanlığı Küme Evler No12 /Yakutiye
Vizyon
Milli kültürle bezenmiş, başarıda sınır tanımayan, çizgi üstü model bir okul olmak
Misyon
• Öğrencilerimize çağdaş bir eğitim vermek için varız. • Eğitimi okul öncesinden başlayarak vermek için varız. • Türk toplumunun değerlerini, ahlakını önemseyen insanlar yetiştirmek için varız. • Çevremize de eğitim vermek için varız. • Severek gelebilecek bir okul ortamı hazırlamak için varız. • Geleceğimize en kaliteli insanı yetiştirmek için varız. • Bilgi toplumunun ihtiyaç duyduğu bireyleri yetiştirmek için varız.
Başarılar
Okulumuz genel olarak yapılan SBS sınavlarında Erzurum genelinde devlet okullarında birinci olmaktadır.Anadolu lisesini,anadolu öğretmen lisesini ve fen lisesini her yıl öğrencilerimiz kazanmaktadır.Ayrıca okulumuz,2001-2002 Eğitim ve Öğretim yılında basketbol takımı olarak il birinciliği ve bölge ikinciliği kazanmıştır.2005 yılında eğitim bölgesi olarak Valilik Makamınca en başarılı okul seçilmiştir.
Öğretim Şekli :Tam gün
Ders başlama: 09:00 Ders bitiş : 15:10
Kalorifer
ADSL (1 Mbit)
Ulaşım
Aziziye ilçesinde ikamet eden öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz,öğrenci servisleriyle ulaşımı sağlamaktadır.Ayrıca aralıklı saatlerle askeri araçlarda bulunmaktadır.İl ikamet eden öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz,öğrenci servisleriyle ulaşımı sağlamaktadır.Ayrıca aralıklı saatlerle askeri araçlarda bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri
Yerleşim yerimizde sadece askeri personel için lojman bulunmaktadır.Yerleşim yeri askeri alan içerisindedir.(Hava Meydan komutanlığı) Ayrıca Erzurum Hava Limanına çok yakındır.
İlçe Merkezine Uzaklığı:4 km İl Merkezine Uzaklığı:10 km
Masa tenisi- Futbol- Satranç- Karate