ERZURUM / YAKUTİYE - Hava Meydan Komutanlığı 75.Yıl Ortaokulu

Mrt

12 Mart Erzurumun Kurtuluşunun  ve istiklal Marşının Kabulü anma etkinlikleri okulumuzda coşkuyla kutlandı.İstiklal şairimiz Mehmet Akif ERSOY en güzel şiirleriyle ve fikirleriyle yad edildi.

Ara

Öğrencimiz İlayda DÖŞER öğretmenler günü konulu şiir yarışmasında Erzurum üçüncüsü oldu. Öğrencimizi başarısından dolayı Okul müdürümüz, müdür yardımcılarımız ve öğretmenlerimiz öğretmenler günü töreninde kürsüye çıkararak kutladılar.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını şiirler, marşlar ve orotoryolar eşliğinde coşkuyla gerçekleştirdik.

Ekm

2016-2017 eğitim öğretim yılı Fen bilimleri etkinlikleri çerçevesinde 6/A sınıfı hücre ve iskelet modellerini görücüye çıkardı.

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM VELİ-ÖĞRETMEN GÖRÜŞMESİ

Ekm

Başbakan Binali Yıldırım’ın önceki gün eğitimle ilgili açıkladığı reform paketinin ayrıntıları netleşti. Buna göre 4+4+4 eğitim sisteminde 5. sınıfta sadece dil eğitimi verilecek. Okul öncesi zorunlu eğitim sistemi önce prefabrik sınıflarda pilot çalışmayla denenecek. Tekli eğitimde ders saat 09.00’da başlayacak, akşam 16.00’da sona erecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2.5 yıldır üzerinde çalıştığı yabancı dil projesini hayata geçirecek. MEB, bu çerçevede okullarda yabancı dil eğitiminin kalitesini artırmayı hedefliyor. Buna göre 5. sınıfta sadece Türkçe ve yabancı dil eğitimi verilecek. Bu kademede Türkçe-İngilizce, Türkçe-Fransızca, Türkçe-Almanca, Türkçe-Arapça gibi dersler yer alacak.

Mrt

Erzurum Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Ekipleri Tarafından Okulumuzda Deprem Tatbikatı Yapıldı